Skridskor och kökskatastrof

november 15, 2016 lisa 0 Comments

Hej bloggen!

Sitter just på en liten lunchrestaurang i gamla stan faktiskt! Det är alltid likaspännande att lära känna nya platser och områden. Det är en av de huvudsakliga anledningarna till att jag valde att flytta till Stockholm för ett tag. Men det är på något vis en underlig känsla att vara så främmande med en stad där alla ändå pratar svenska. Jag är van vid att orientera mig på nya platser fast utomlands. Då är hela upplevelsen annorlunda och främmande med ett annat språk osv. Men detta är någon skum blandning egentligen. Stockholm är främmande då jag inte hittar eller kan alla områden men ändå inte främmande eftersom att det är Sverige.. Intressant att reflektera över dock!

Skridskor och kökskatastrofNelly gick för en stund sedan. Vi åt varsin helt fantastisk gulaschsoppa. De serverades liksom i gigantiska, urgrävda limpor istället för skålar. Riktigt roligt. Vill minnas att jag åt något liknande när jag var i Belgien men minns inte riktigt. Efter det drack vi varm choklad och pratade om allt mellan himmel och jord. Innan vi kom hit var vi i Vasaparken och åkte skridskor, så himla kul. Det var länge sedan jag åkte och man kan minst sagt kalla mig för Bambi på hal is. Vi skrattade så att magarna värkte och det blev inte lättare då vi fortfarande befann oss på isen. Jag har alltid så roligt med Nelly, haha. Hur som helst, nu sitter jag kvar här på restaurangen och bara tar det lugnt. Funderar faktiskt på att gå och köpa en ny dammsugare på hemvägen. Den som jag har i talande stund fick jag ta med mig från mamma och pappa och den är ganska gammal. Minns att vi skaffade den under påskhelgen när jag var 16 och råkade välta en hel bricka med glas, haha. Så den har några år på nacken, det kan man lugnt säga. Så jag funderar på att skaffa en sån där trådlös som man kan hänga på väggen. De verkar coola och framför allt smidiga. Jag har skummat igenom en del recensioner och de verkar vara helt okej. De klarar inte av alla ytor och material men tydligen vinner man mycket på att den är så pass lätt att använda. Jag kanske ska sova på saken, jag ska ändå in till city i morgon för att fixa naglarna! Hörs i morgon!

Previous Post

Next Post