Om Mig

Hej! Jag är en glad och skrivlysten tjej på 22 jordsnurr som precis har bosatt mig på Folkungagatan i Stockholm. Sedan jag tog studenten för tre år sedan har jag mestadels rest och jobbat utomlands. Jag pluggade bland annat en termin på universitet i Chicago, jobbade på ett bageri i Belgien och gjorde den obligatoriska tågluffen genom Asien med mina bästa tjejkompisar. På den här bloggen kommer ni att få följa mitt nya vardagsliv medan jag lär känna denna vackra stad och förhoppningsvis många nya bekantskaper. Jag kommer att försöka skriva så ofta som möjligt och strävar även efter att ta mycket bilder. Jag gillar att fotografera men är dålig på att organisera, redigera och faktiskt uppskatta de fotografier som jag tar. Men i och med denna blogg ska det banne mig bli ordning på det! Välkommen!

Min uppväxt

Jag kommer från ett litet samhälle nära Borås dit jag flyttade när jag var tre år gammal. Givetvis har jag inte så många klara minnen av detta. Faktum är att de flesta är mycket diffusa om ens existerande. Sedan 1994 då jag föddes på Huddinge sjukhus har jag och min familj flyttat runt i Europa. Mina föräldrar delar nämligen en gigantisk passion för husbilar, faktum är att det var detta som förde de samman. Så under mina första tre år i livet bodde jag i en husbil tillsammans med mina föräldrar och vår tax Sture. Som sagt har jag inte alls många minnen från detta men jag tänker ofta på att det måste ha varit mödosamt för två nyblivna föräldrar att bo i en husbil med sitt nyfödda barn. Hur som helst. Jag kan därför stolt berätta att jag har besökt vartenda land i hela Europa! Dock kanske detta inte är så mycket att skryta om då jag minns näst intill ingenting och förmodligen bara åt, bajsade och skrek under tiden. När vi sedan slog rot i Borås gick jag några år på dagiset nära vår villa för att senare börja ettan, tvåan, trean och vips stod jag på trappan till mitt gymnasium den 10 juni och viftade med min vita mössa. Tiden gick skrämmande fort nu när man ser det så här i efterhand. Men jag minns fortfarande alla tidiga morgnar och glosor som tragglades. Efter gymnasiet reste jag som sagt mycket. Jag jobbade på lite olika ställen för att samla ihop till min halvårskurs i engelska på ett universitet i Chicago som ägde rum för exakt ett år sedan. Och nu vips hyr jag en liten etta på Söder i Stockholm och tycker att livet leker!

Mina intressen

Här på bloggen kommer jag huvudsakligen att skriva om min vardag och allt vad den innefattar. På fritiden gillar jag givetvis att umgås med mina vänner, äta gott och festa. Men jag har även en brinnande passion för film. Jag är trogen biotittare och besöker minst två premiärer i veckan. Jag gillar även att baka trots att jag är fruktansvärt dålig på detta. Jag kan inte garantera en matblogg men det kommer definitivt bli en del stök i köket för min del och ni läsare får gärna ta del av detta. Och som ägare av min första egna lägenhet kommer jag även göra utlopp för lite inredningsentusiasm. Det ska bli spännande att få fria händer och designa denna lya efter tycke och smak. Så kika in lite då och då om detta låter intressant och kul!